Završen nagradni konkurs “Kreativna škola 2012/2013“

Objavljivanjem rezultata završen je ovogodišnji konkurs “Kreativne škole“ organizovan u saradnji sa Zavodom za unapređenje obrazovanja i vaspitanja i Microsoft-om. Rezultate konkursa možete pogledati na adresi: http://www.kreativnaskola.rs/.

Na konkursu su učestvovala 2 rada iz naše škole.

U bazu znanja je ušao rad pod nazivom “ Projektni biro u učionici“ čiji su autori Jasmina Armuš i Biljana Đorđević, profesori građ. grupe predmeta i Mira Mihailović Stijepović, školski pedagog. Rad obuhvata 3 časa na kojima je obrađena sistematizacija gradiva iz predmeta razrada projekta, beton i organizacija građenja kroz izradu glavnog projekta trosobnog stana.

kr

Drugi rad pod nazivom “A Love Up to the Moon Eternally Noble ‘ čiji su autori profesorke hemije Dragana Jović i Rajka Šarčević i školski pedagog Mira Mihailović Stijepović je obuhvatio 3 časa: hemiju, poznavanje materijala i računarstvo i informatiku. Picture1Na času hemije su se obrađivali faktori koji utiču na brzinu hemijske reakcije prikazivanjem ogleda koje su učenici izveli u kućnim uslovima. Na času poznavanja materijala učenici su se upoznali sa osobinama aluminijuma povezujući ih sa izvršenim ogledima. Na času računarstva i informatike učenici su prikazali video materijal sa prethodnih časova i časa praktične nastave na kome su pravili zanimljive korisne predmete od limenki. Rad nije ušao u bazu znanja.

Ukoliko dosad niste bili upoznati sa Kreativnom školom, a zainteresovani ste, pogledajte prezentaciju na

http://youtu.be/HjQkwfqRgHY 

i razmislite o eventualnom učešću na ovom konkursu sledeće godine. Razmislite o temi koju biste voleli da obradite. Slobodno budite drugačiji i kreativni.

Ukoliko vam u toku školske godine ponestane ideja za realizaciju nekog časa pogledajte bazu znanja “Kreativne škole’. Možda ćete naći nastavnu jedinicu  koja vam treba, ali obrađenu na jedan nov i interesantan način.

Nadamo se da će sledeće godine biti više radova iz naše škole 🙂

Postavi komentar