Klik do znanja – novi obrazovni portal

Kad zaduva vetar promena, neko podiže zid a neko gradi vetrenjače, kaže kineska poslovica. Gradite i vi vetrenjače. Koristite savremene tehnologije u nastavi.

Ovim putem želim da vam predstavim jedan novi obrazovni portal namenjen nama prosvetarima. Naime, na našem internet nebu se pojavio novi sajt namenjen svim nastavnicima u Srbiji. Na njemu,  na jednom mestu,  možete naći veliki broj linkova prema raznim korisnim sadržajima iz svih oblasti. Time ćete izbeći bespotrebno gubljenje vremena na pretraživanju sadržaja koji su vam potrebni. Portalu možete pristupiti na adresi: http://klikdoznanja.edu.rs/.

Klik do znanja

Ovde svako može pronaći nešto čime će unaprediti svoju nastavu ili videti kako to druge kolege rade. Zastupljeni su predmeti iz društvenih nauka, prirodnih nauka, tehničkih nauka, umetnosti i sportova. Na raspolaganju su vam on-line lekcije, korisni linkovi, zadaci sa takmičenja i drugi nastavni materijal.  Osim predmeta na portalu možete naći i druge zanimljive kategorije sa brojnim podkategorijama kao što su:

  • pravna regulativa (strateški dokumenti, zakoni i pravilnici, planovi i programi, sindikati, obrazovni standardi, obrasci i administracija, pravna mišljenja i preporuke)
  • profesionalni razvoj (pripravništvo i licenca, stručni časopisi, stručna društva, centri za profesionalni razvoj, seminari, predavanja, tribine, naučni skupovi i simpozijumi,obrazovni projekti)
  • digitalno doba (elektronsko učenje, blogovi, forumi vebinari, korisni programi, vebciklopedija, tutorijali)
  • najčitanije
  • opšte (reformisana škola, pedagogija-psihologija-andragogija, pedagoška dokumentacija, biblioteka, škole)
  • manifestacije (konkursi za nastavnike, konkursi za učenike, takmičenja, smotre, sabori i festivali, letnje škole i kampovi, važni datumi, priznanja u obrazovanju, studijska putovanja)
  • preporučujemo

Sadržaj sajta se redovno ažurira. Ukoliko hoćete da redovno dobijate bilten sa novostima na portalu, možete se prijaviti na vidnom mestu predviđenom za to.

Ne dozvolite sebi da se poslovica “ zlo je ko ne zna a učiti se ne da“ odnosi na vas 😉

Želim vam srećno klik(t)anje 🙂

Advertisements

2 mišljenja na „Klik do znanja – novi obrazovni portal

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s